Solatna skleda s kosmiči in oreščki
Sestavine za 4 porcije
- ½ rdeče pese
- 3-4 JŽ rdečega vinskega kisa
- 4 JŽ orehovega olja
- 2 JŽ hruškovega gostega soka
- Sol, sveže zmlet poper
- 2 celi hruški
- Sok ½ limone
- 100 g motovilca ali druge nežne solate
- 3-4 JŽ repičnega olja
Za posip
- 100 g mešanice oreščkov ( na primer: orehi, lešniki, mandlji, indijski oreščki)
- 100 g celih ovsenih kosmičev
- 30 g brezovega sladkorja
Priprava
- Rdečo peso zrežite ali nastrgajte na rezance. V skledi premešajte skupaj z vinskim kisom in z roko malo stisnite. Nato dodajte gosti hruškov sok ter začinite s soljo in poprom, premešajte in pustite počivati kakih 10 minut.
- Medtem na grobo narežite ali zdrobite oreščke. Skupaj z ovsenimi kosmiči jih v ponvi brez maščobe in med stalnim mešanjem zlatorumeno popecite. Ohladite.
- V ločeno skledo hruško narežite na tanke rezine in jo takoj pokapajte z limoninim sokom, da ne porjavi. Operite motovilec in ga osušite.
- Motovilec/solato rahlo začinite z repičnim olje, soljo in poprom. Zatem pa skupaj s hruško in marinirano rdečo peso premešajte v večji skledi. Obilno posujte s popraženimi oreščki in kosmiči.
Recept je iz knjige Essen gegen Arthrose (Prehrana zoper artrozo) avtorjev Lafer / Liebscher / Bracht
Leave A Comment