Antiartrozna juha
Korenčkova antiartrozna juha
Sestavine za 2 porciji
- 1 rdeča čebula
- 1 strok česna
- 1 košček ingverja približno 4 cm
- 500 g korenja
- 1 čž kokosovega olja
- 750 ml zelenjavne juhe
- 1 čž kurkume
- 1 čž karija
- črni poper
- po želji strok čilija
- malo muškatnega oreška ali muškatnega cveta
- sok 1 pomaranče
- 1/2 šopka koriandra/ 1 čž mletega koriandra
Priprava
Čebulo, česen in ingver sesekljajte in dušite na segretem kokosovem olju.
Korenje narežite na koščke in ga dodajte čebuli ter kake 3 minute popecite.
Nato zalijte z zelenjavno juho in kuhajte 15 minut.
Juho zmiksajte s paličnim mešalnikom, dodajte začimbe in pomarančni sok. Koriander narežite in z njim potresite juho.
Če uporabite mleti korander, ga dodajte v juho sočasno z ostalimi začimbami.
Recept je iz knjige Laž o artrozi avtorjev Liebscher & Bracht
Leave A Comment