Antiartrozna juha

Korenčkova antiartrozna juha

Sestavine za 2 porciji

  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1 košček ingverja približno 4 cm
  • 500 g korenja
  • 1 čž kokosovega olja
  • 750 ml zelenjavne juhe
  • 1 čž kurkume
  • 1 čž karija
  • črni poper
  • po želji strok čilija
  • malo muškatnega oreška ali muškatnega cveta
  • sok 1 pomaranče
  • 1/2 šopka koriandra/ 1 čž mletega koriandra

Priprava

Čebulo, česen in ingver sesekljajte in dušite na segretem kokosovem olju.

Korenje narežite na koščke in ga dodajte čebuli ter kake 3 minute popecite.

Nato zalijte z zelenjavno juho in kuhajte 15 minut.

Juho zmiksajte s paličnim mešalnikom, dodajte začimbe in pomarančni sok. Koriander narežite in z njim potresite juho.

Če uporabite mleti korander, ga dodajte v juho sočasno z ostalimi začimbami.

 

Recept je iz knjige Laž o artrozi avtorjev Liebscher & Bracht