Prispevki ​​​Nasveti zdravnice Petre Bracht2022-03-09T18:20:06+01:00

​​​Nasveti zdravnice Petre Bracht

Dr. med. Petra Bracht je nemška zdravnica in naturopatinja, ki se že vse svoje življenje posveča vplivu prehrane na zdravje oziroma bolezni pacientov. Težišče njenega delovanja je odprava vzrokov za nastanek bolezni. Je avtorica in soavtorica številnih knjig o zdravem načinu prehranjevanja in o odpravi bolečin in drugih zdravstvenih težav na naraven način. V kraju Bad Homburg vodi prvi veganski zdravstveni center v Nemčiji.

Glikemični indeks in glikemična obremenitev

11.12.2022|Artroza in bolečine, Hujšanje, Nasveti zdravnice Petre Bracht, Prehrana za zdravje|

In potem večinoma pride do tega, da ljudje začnejo nekontrolirano dobesedno goltati SLABE ogljikove hidrate, ker čutijo volčjo lakoto. In neredko pridejo v mojo ordinacijo prav tiste osebe, ki so se enkrat prej lotile svoje prekomerne teže s keto, paleo ali Atkinsonovo dieto.

Ali še pijete živalsko mleko?

03.04.2022|Nasveti zdravnice Petre Bracht, Prehrana za zdravje|

Kdor dvomi, da bi lahko živalsko mleko bilo za nas ljudi nezdravo, naj bo pozoren na ime prof. Haralda zur Hausena. Znani nemški virolog in raziskovalec ter dobitnik Nobelove nagrade za medicino leta 2008 namreč meni, da obstaja povezava med uživanjem mlečnih izdelkov ali govedine in pojavom raka dojk, raka debelega črevesa ter multiple skleroze.

Ali res moramo zboleti zaradi »civilizacijskih bolezni«?

03.04.2022|Nasveti zdravnice Petre Bracht|

Želim si, da bi se tudi najmlajši v naši družbi naučili več o prehrani. Zaenkrat so tukaj stvari videti slabo. Namesto da bi politika ustvarila transparentnost in podprla raziskave neodvisno od ekonomskih motivov, se za to sploh ne meni. Zato nastaja prava džungla nasprotujočih si prehranskih priporočil in ljudje vse bolj izgubljajo kompas.

Title

Go to Top