Prispevki ​​​Naravna medicina in nasveti2023-04-13T16:03:20+02:00

​​​Naravna medicina in nasveti

Dr. med. Petra Bracht je nemška zdravnica in naturopatinja, ki se že vse svoje življenje posveča vplivu prehrane na zdravje oziroma bolezni pacientov. Težišče njenega delovanja je odprava vzrokov za nastanek bolezni. Je avtorica in soavtorica številnih knjig o zdravem načinu prehranjevanja in o odpravi bolečin in drugih zdravstvenih težav na naraven način. V kraju Bad Homburg vodi prvi veganski zdravstveni center v Nemčiji.

Recepti za jedi iz česnovih cvetnih poganjkov

11.06.2023|Prehrana in zdravje, Rastlinski recepti|

Recepti za jedi iz česnovih cvetnih poganjkov Pèski – česnovi cvetni poganjki so izjemna rastlina, ker: imajo vse zdravilne lastnosti česna, osebe, ki sem jim zdi okus po česnu preoster, ga zaradi bistveno blažjega okusa lažje prenašajo, izjemno široka kulinarična uporaba: pripravljate jih na iste načine, kot stročji fižol in šparglje, užitni [...]

Glikemični indeks in glikemična obremenitev

11.12.2022|Bolečine v sklepih in mišicah, Naravna medicina in nasveti, Prehrana in zdravje|

In potem večinoma pride do tega, da ljudje začnejo nekontrolirano dobesedno goltati SLABE ogljikove hidrate, ker čutijo volčjo lakoto. In neredko pridejo v mojo ordinacijo prav tiste osebe, ki so se enkrat prej lotile svoje prekomerne teže s keto, paleo ali Atkinsonovo dieto.

Vaje za odpravo vzrokov Hallux valgusa

24.05.2022|Bolečine v sklepih in mišicah, Vaje in fascijalna masaža|

Prekomerna napetost v mišicah stopala je običajno odgovorna za tipično deformacijo - Hallux valgus. Običajno nastane boleča zadebelitev palčnega sklepa (Hallux valgus), ko se stopalne mišice napenjajo le na eni strani. Do tega prihaja, kadar trdni podplati ali tesni čevlji z visoko peto močno omejujejo naravno in svobodno gibanje stopal.

Title

Go to Top