Kako postati certificirani Liebscher & Bracht terapevt

Najprej se udeležite 6-mesečnega on-line programa, temu pa sledi nekaj dnevno intenzivno praktično usposabljanje v Nemčiji, Avstriji ali Švici. Zatem se prijavite na izpit oziroma certificiranje. Izobraževanje zaenkrat poteka le v nemškem jeziku.

V osnovi Liebscher & Bracht izobraževanje sestavljajo 4 sklopi.

  • Osnovno usposabljanje za protibolečinsko terapijo
  • Povečanje učinkovitosti gibanja
  • Posredni dejavniki za zdravje
  • Certificiranje: sestavljeno je iz teoretičnega in praktičnega dela. Po uspešno opravljenem izpitu dobite naziv »Zertifizierter Liebscher & Bracht-Therapeut”.
Liebscher/Bracht usposabljanje

Kandidati se naučijo tudi natančne izvedbe vseh Liebscher&Bracht razteznih vaj

Kaj lahko storite, preden se odločite za usposabljanje?

Pred odločitvijo za pot L&B terapevta vam bodo v koristno pomoč slovenski prevodi naslednjih knjig, katerih avtorja sta izumitelja metode Liebscher & Bracht:

Laž o artrozi  (Zavod Artrosana, Založba Sanje) – obravnava dejanske vzroke za nastanek artroz in bolečin in njihovo naravno odpravo ter pomete z medicinskimi zmotami . V njej je naravna rešitev problematike z vajami in fascijalno masažo prikazana za vsak sklep v telesu posebej.

Koleno – odpravite bolečine sami (Mladinska knjiga) – v njej so poleg laične različice osteopresure (lahka osteopresura) pokazane vse možne variante razteznih vaj in fascijalne masaže  za koleno,

Intervalni post (Mladinska knjiga) – o načelih zdravega prehranjevanja, gibanja in zakaj je postenje tako izjemno koristno za zdravje.

S pomočjo teh knjig boste spoznali načela in filozofijo metode Liebscher & Bracht, ki so temelj za razumevanje te metode. Seveda pa poleg teh obstaja še serija knjig obeh avtorjev, ki pa niso prevedene v slovenski jezik.

Liebscher&Bracht - Artrosana

Del skupine certificiranih Liebscher&Bracht terapevtov, ki je asistirala pri usposabljanju novih kandidatov v Münchnu 2020; v ospredju Roland Liebscher-Bracht

Kdo lahko postane Liebscher&Bracht terapevt?

Terapevti, fizioterapevti in zdravniki vseh medicinskih smeri, ki bi radi svojim pacientom omogočili učinkovito naravno metodo pri odpravi težav s sklepi in bolečinami; nadalje zdravilci in naturopati vseh smeri, ki se že sicer ukvarjajo s celostnim pristopom k izboljšanju telesnega in duševnega zdravja, kakor tudi trenerji fitnesa. Na izobraževanje so vabljeni laiki, ki bi radi pomagali sebi ali svojim bližnjim s poglobljenim znanjem te metode ali se usposobili za Liebscher&Bracht protibolečinskega terapevta.

Kandidati, ki bi radi Liebscher&Bracht metodo profesionalno prakticirali, pa bodo opravljali še postopek certificiranja in nadaljnjega izobraževanja za module: protibolečinska, gibalna ali splošna zdravstvena terapija.

Za profesionalno delo s pacienti oz. strankami bodo po končanem izobraževanju dobili na voljo Liebscher&Bracht protokole in terapevtske podlage za delo v nemškem jeziku. Podlage za delo s pacienti smo pri Zavodu Artrosana  prevedli v slovenski jezik.

Pomen Zavoda Artrosana

Zavod Artrosana že od začetka leta 2020 orje ledino za uveljavljanje te čudovite metode v Sloveniji. Začelo se je s prevodom in izdajo temeljnega dela – knjige Laž o artrozi – v slovenski jezik, avtorjev in izumiteljev Rolanda Liebscher-Brachta in dr.med. Petre Bracht.

Zavod Artrosana je ustanovila Mojca Zelenko, ki je tudi prevedla knjigo Laž o artrozi. V Nemčiji se je pri avtorjih te metode usposabljala za protibolečinsko terapevtko, sedaj pa metodo promovira v Sloveniji in  inštruira osebe z bolečinami v mišicah in sklepih, kako si lahko pomagajo sami pri odpravi težav  – več.

Mojca Zelenko & Roland Liebscher-Bracht

Mojca Zelenko & Roland Liebscher-Bracht

Spletna stran www.artrosana.si je mesto, kjer lahko bralci najdejo prevode člankov Rolanda Liebscher-Brachta in dr.med. Petre Bracht – več o njuni metodi. Poleg tega spletna stran ponuja tudi prispevke o drugih naravnih pristopih za izboljšanje zdravja in počutja.

Nadvse pa si želimo, da bi ta metoda dosegla čim več ljudi, ki trpijo zaradi bolečin in degenerativnih sprememb sklepnih in obsklepnih tkiv in zmanjšane gibljivosti.

Kaj je Liebscher&Bracht metoda

Povezave

Povezava do Liebscher & Bracht strani o izobraževanju, kjer si lahko naložite tudi informativno brošuro s podatki o programu in kontakti:

Liebscher & Bracht izobraževanje v 4 korakih  ali  Liebscher & Bracht izobraževanje

Individualni posvet za Liebscher&Bracht izobraževanje: Kontaktni obrazec za posvet z osebnim svetovalcem za izobraževanje: TU

You tube kanal z vajami – angleška sinhronizacija: Liebscher&Bracht – The Pain Specialists