Kako postati Liebscher & Bracht terapevt

Kako poteka izobraževanje

Najprej se udeležite 6-mesečnega on-line programa, temu pa sledi nekaj dnevno intenzivno praktično usposabljanje v Nemčiji, Avstriji ali Švici. Zatem se prijavite na izpit oziroma certificiranje.

Izobraževanje zaenkrat poteka le v nemškem jeziku.

V osnovi Liebscher & Bracht izobraževanje sestavljajo 4 sklopi.

  • Osnovno usposabljanje za protibolečinsko terapijo
  • Povečanje učinkovitosti gibanja
  • Posredni dejavniki za zdravje
  • Certificiranje: sestavljeno je iz teoretičnega in praktičnega dela. Po uspešno opravljenem izpitu dobite naziv »Zertifizierter Liebscher & Bracht-Therapeut”.
Liebscher/Bracht usposabljanje

Kandidati se naučijo tudi natančne izvedbe vseh Liebscher&Bracht razteznih vaj

Kaj lahko storite, preden se odločite za usposabljanje?

Pred odločitvijo za pot L&B terapevta si pridobite osnovne informacije na tej povezavi: Liebscher & Bracht izobraževanje

Zelo koristno je prebrati naslednje knjige obeh avtorjev v slovenskih prevodih:

Laž o artrozi  (Zavod Artrosana, Založba Sanje) – obravnava dejanske vzroke za nastanek artroz in bolečin in njihovo naravno odpravo ter pomete z medicinskimi zmotami . V njej so opisani vzroki težav za vse sklepe v telesu (14 območij) in vaje ter fascijalna masaža za vsak sklep posebej.

Koleno – odpravite bolečine sami (Mladinska knjiga)specializirana za bolečine kolen

Hrbet – odpravite bolečine sami (Mladinska Knjiga) – specializirana za bolečine hrbta

Intervalni post (Mladinska knjiga) – o načelih zdravega prehranjevanja, gibanja in zakaj je postenje tako izjemno koristno za zdravje.

S pomočjo teh knjig boste spoznali načela in filozofijo metode Liebscher & Bracht, ki so temelj za razumevanje te metode. Seveda pa poleg teh obstaja še serija knjig obeh avtorjev v nemščini.

Kdo lahko postane Liebscher&Bracht terapevt?

Terapevti, fizioterapevti in zdravniki vseh medicinskih smeri, ki bi radi svojim pacientom omogočili učinkovito naravno metodo pri odpravi težav s sklepi in bolečinami; nadalje zdravilci in naturopati vseh smeri, ki se že sicer ukvarjajo s celostnim pristopom k izboljšanju telesnega in duševnega zdravja, kakor tudi trenerji fitnesa. Na izobraževanje so vabljeni laiki, ki bi radi pomagali sebi ali svojim bližnjim s poglobljenim znanjem te metode ali se usposobili za Liebscher&Bracht protibolečinskega terapevta.

Predpogoj je funkcionalno znanje nemškega jezika.

Liebscher&Bracht - Artrosana

Del skupine docentov in asistentov, ki so nam pomagali in nas vodili skozi praktični del usposabljanja v Münchnu; v ospredju Roland Liebscher-Bracht

Kako je metoda Liebscher & Bracht prišla v Slovenijo

Najprej sem prevedla temeljno delo avtorjev Liebscher & Bracht knjigo Laž o artrozi. Zatem sem se usposabljala za protibolečinsko terapevtko prav pri obeh avtorjih te metode in takoj začela s praktičnim delom.

Sprva sem utrjevala znanje na prijateljih in znancih, ki so mi služili kot model, kmalu pa sem v obravnavo in pomoč začela sprejemati tudi osebe z artrozami. Tako sem postala prva oseba pri nas, ki je po metodi Liebscher&Bracht začela delati zares.

Ustanovila sem Zavod Artrosana z namenom uveljavljanja te metode pri nas. Vse od svojega prvega usposabljanja v Nemčiji promoviram Liebscher-Bracht metodo tudi s predstavitvami po Sloveniji in praktičnim prikazom vaj. Prav tako prevajam prispevke in pišem za spletno stran artrosana.si, katere urednica sem. In seveda, po tej metodi obravnavam osebe z bolečinami v mišicah in sklepih v Ljubljani.

Z Zavodom Artrosana tako že od leta 2020 orjem ledino za Liebscher&Bracht metodo v Sloveniji.

Zainteresiranim za L&B izobraževanje sem na voljo za morebitne dodatne informacije.

Mojca Zelenko & Roland Liebscher-Bracht

Mojca Zelenko & Roland Liebscher-Bracht

POVEZAVE

5 let Liebscher-Bracht v Sloveniji

Spletna stran Artrosana.si 

Spletna stran www.artrosana.si je mesto, kjer lahko bralci najdejo prevode člankov Rolanda Liebscher-Brachta ter zdravnice, naturopatinje in prehranske medicinke dr. Petre Bracht .

Liebscher-Bracht izobraževanje

Spletna stran Liebscher-Bracht.com

You tube kanal Die Schmerzspezialisten

You tube kanal Liebscher & Bracht – The Pain specialists

You tube kanal Dr. Petra Bracht

Liebscher & Bracht Shop